LimepajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Limepaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bitar

    • Pajdeg:
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Strösocker
    • 125 gram

      Smör
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    •  

      Pajform (22-25 cm)
    • Fyllning:
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • 2 styck

      Lime
    • Garnering:
    •  

      Florsocker
  • Gör så här:
    1. Smula ihop mjöl, socker och smör. Tillsätt äggula. Knåda ihop till en fast deg. Smöra en en pajform och tryck ut degen. Ställ i kylskåp i cirka 30 minuter.

    2. Sätt ugnen på 200°C.

    3. Riv limeskal. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal och limejuice. Vispa ner grädde, mjöl och vaniljsocker. Häll smeten i pajformen.

    4. Grädda nertill i ugn i cirka 30 minuter.

    5. Sikta (strö) florsocker över. Garnera med limeskivor.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Vispad grädde passar till tårtan.

Kommentar
Liknande recept
Om oss