LimekycklingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Limekyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 3 styck

      Citrongräs
    • 1 styck

      Tomater
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 styck

      Skal från lime
    • 4 styck

      Limeblad
    • 1 tsk

      Salt
    • Tillval:
    • 150 gram

      Fetaost
    • 200 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.

      Skär bort ändarna på citrongräset och finstrimla. Grovskär tomat.
      Riv grönt skal från lime. 

       

       

       

       

    2. Lägg i matmixer citrongräs, tomat, olivolja, sambal oelek, salt och limeskal.Mixa väl.
      Lägg mixet i skål tillsammans med kyckling och limeblad. Låt dra i cirka 10 minuter.

       

       

       

       

       

       

    3. Lägg allt på ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.

       

       

       

       

    4. Ta bort limebladen, lägg upp och servera förslagsvis med god sallad och fetaost till.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fågelrätter är ofta syrliga tack vare att citron, apelsin, crème fraiche, kapris e.d. tillsätts som smaksättare av rätt eller i sås. Tillbehören ikan vara syrliga t.ex. en syrlig ost som i receptet Fetaostgratinerad kyckling.  LÄS MER
Kommentar
Om oss