Libanesiska färsbiffar med kardemummaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Libanesiska färsbiffar med kardemumma

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    16 Styck

    • 1 kilo

      Nötfärs
    • 2 styck

      Tomater
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Kanel (mald)
    • 1 msk

      Kardemumma (mald)
    • 2 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Sambal oelekpasta
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skär tomat i mindre bitar. Mixa dem med mixerstav i en stor bunke.

    3. Tillsätt nötfärs, ägg och kryddor. Blanda väl.

    4. Smörj en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper. Forma färsen till långsmala biffar. Lägg dem på ugnsplåten. Sätt in i ugnen i cirka 8 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Libanesiska färsbiffar
Om oss