Leverpaté (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Leverpaté (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h( + 4 h )

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Tjocka skivor

    • 600 gram

      Svinlever
    • 1 liter

      Mjölk
    • 250 gram

      Ister (matfett)
    • 250 gram

      Fläskfärs
    • 1 styck

      Ägg
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 2 msk

      Strösocker
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 1 msk

      Ingefära (mald)
    • 1 tsk

      Kryddpeppar mald
    • 1 tsk

      Vitpeppar (nymald)
    • 8 dl

      Vispgrädde
    • 3 blad

      Lagerblad
    • Tillbehör:
    •  

      Cumberlandsås
    •  

      Mixer, food processor
  • Gör så här:
    1. Putsa levevern ren från hinnor. Lägg i bunke och fyll på mjölk så att det täcker. Låt stå i 4 timmar.

    2. Skär levern och späcket i mindre bitar. Lägg allt i en matberedare och mixa tills det blivit till jämn smet utan större klumpar.

    3. Tillsätt övriga ingredienser utom grädde och lagerblad. Mixa till fin smet.
      Sätt ugnen på 200 grader.

    4. Häll över smeten i en bunke och blanda ner grädde, lite i taget.

    5. Smöra en ugnsfast form och häll i smeten.
      Sätt formen i ett vattenbad på en ugnsplåt.
      Sätt in i ugn och grädda i 1,5 timmar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är smakrik mat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika. Inälver som lever, njure och hjärta är magert kött, men tillsatser och tillbehör gör rätt  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Leverpaté

Leverpaté

2 hMedel

0 voting
Fågelpaté (buffé)

Fågelpaté (buffé)

1 h 5 minMedel

Om oss