Lerpottasill

Lerpottasill

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 filé

      Matjessill
    • 0.50 kilo

      Potatis
    • 2 styck

      Hårdkokta ägg
    • 1 styck

      Rödlök
    • 0.50 knippe

      Dill
    • 0.50 knippe

      Gräslök
    • 125 gram

      Smör
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skrubba potatisen och koka den mjuk.

    3. Skala äggen och hacka dem. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka dill och gräslök. Blanda samman ägg, lökhack, dill och gräslök.

    4. Smält smöret och låt det bli brynt i en stekpanna.

    5. Fördela matjesillfiléer i portionsformar eller stor form. Värm dem i ugnen i cirka 2 minuter. Sillen ska bara bli ljummen.

    6. Fördela äggblandningen över sillen, fördela potatisarna och slå över det brynta smöret. Servera genast.

KOCK: TinaTina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kan förberedas innan julafton!

Kommentar
Om oss