Lenas bondkakorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lenas bondkakor

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 1 h )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (ca 25 st)

    • 200 gram

      Smör
    • 2 dl

      Strösocker
    • 2 msk

      Sirap (ljus)
    • 75 gram

      Sötmandel
    • 5 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bikarbonat
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Smöret bör vara rumsvarmt.
      Skålla (koka några minuter) mandeln. Skölj lätt i kallt vatten och tryck sedan ut mandeln ur skalet med fingrarna. Hacka den skållade mandeln.
       
    2. Rör smör socker och sirap poröst. Tillsätt mandel, mjöl och bikarbonat. Rör ut till jämn smet.
       
    3. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en 4 cm tjock rulle. Ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natt.
       
    4. Sätt ugnen på 175-200°C. Smöra en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper.
       
    5. Ta ut rullen och skär den i knappt 1/2-cm tjocka skivor. Lägg på plåten. Sätt in i ugn i cirka 10 minuter.

KOCK: LenaLena

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kakorna är godast efter några dagar, då de blivit lätt sega.

Kommentar
Om oss