LCHF Halstrad lax med senapsmarinerade grönsaker

LCHF Halstrad lax med senapsmarinerade grönsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • Sallad:
    • 2 msk

      Senap (skånsk)
    • 1 dl

      Rapsolja (ekologisk)
    • 1 knippe

      Gräslök
    • 0.50 styck

      Citron (juice+skal)
    • 3 styck

      Avokado
    • 2 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 100 gram

      Bladspenat (färsk)
    •  

      Broccoli
    • 1 styck

      Rödlök
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    Börja med laxen
    1. Salta och peppra filéerna.
    2. Halstra dem först i en het panna på bägge sidor.
    3. Stäng av värmen och låt laxen vila under lock tills de har fått önskad mittfärg. Har ni inget lock så täck över lite aluminium. 
    Salladen
    1. Rör ihop senap, citron, gräslök, salt och peppar. Rör slutligen ner oljan i en fin stråle.
    2. Skala och skär bort början på sparrisen om det behövs. 
    3. Sjud sparris och broccoli i lättsaltat vatten i ett par minuter. Den skall fortfarande vara al dente.
    4. Skölj spenat och skiva rödlöken och avokado.
    5. Blanda ihop alltsammans innan servering och lägg upp på ett serveringsfat. Bryt laxen i bitar och lägg på toppen.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Halstrad lax

Halstrad lax

30 minMedel

Om oss