LaxpyttBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxpytt

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 200 gram

      Bacon (tärnad)
    • 500 gram

      Potatis (tärnad fryst)
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 1 st liten

      Squash
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    •  

      Gräslök till garnering
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Stek bacon i torr stekpanna på medelhög värme. Tillsätt potatisen när bacon börjat avge fett i pannan. Stek 3-5 min.

    2. Skär gurka, paprika, squash och lax i cm-stora tärningar.
      Lägg i pannan och stek 3 min.
      Rör om några gånger.

    3. Lägg upp och garnera med gräslök.
      Pressa citronsaft över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Som alternativ till djupfryst tärnad potatis kan överbliven kokt potatis användas.

Kommentar
Om oss