LaxpajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxpaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Pajdeg:
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 200 gram

      Smör (kallt)
    • 2 msk

      Vatten (kallt)
    • Fyllning:
    • 700 gram

      Lax (kallrökt)
    • 1 kruka

      Dill
    • 3 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Grädde
    • 150 gram

      Hårdost (lagrad, riven)
    •  

      Salt
    •  

      Peppar
    • Sallad:
    • 1 förp.

      Mâchesallad
    • 10 styck

      Körsbärstomater
  • Gör så här:
    1. Blanda mjöl med ytterst lite salt. Blanda i kylskåpskallt smör till en smulig massa.
       
    2. Tillsätt kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ pajformen i kylskåp 30 minuter.
       
    3. Sätt ugnen på 200°C.
       
    4. Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
       
    5. Skär lax i kuber. Hacka dill. Riv ost.
       
    6. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
       
    7. Lägg lax i pajskalet. Strö över dill. Häll över äggstanning.
       
    8. Grädda paj i cirka 35 minuter.
       
    9. Blanda sallad och servera till.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

Laxen är redan salt så var försiktig med att salta, eller hoppa över saltet helt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxpaj (matlåda)
Om oss