Laxbruschetta med äggröra

Laxbruschetta med äggröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 17 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Ciabattabröd
    • 8 skiva

      Lax (rimmad, lättrökt)
    • 6 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Vatten
    •  

      Smör el. margarin
    • 0.50 knippe

      Gräslök
    • 4 tsk

      Pepparrot (nyriven)
    •  

      Salt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Ger 1 stor smörgås/portion
  • Gör så här:
    1. Finhacka gräslöken. Riv pepparrot.
       
    2. Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Blanda ägg med vatten i kopp och tillsätt hälften av gräslöken. Häll smeten i pannan. Rör om hela tiden tills äggen har "stannat". Salta och peppra.
       
    3. Skär brödet på mitten, lägg på laxskivorna och äggstanningen. Garnera med gräslök och pepparrot, samt nymald svartpeppar. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Bruschetta (italienska bruscare =rosta), är en italiensk maträtt bestående av vitlöksbröd, olivolja m.m. Serveras kall som antipasto eller varm med brödet rostat. Rätten härstammar från Toscana och var ursprungligen ett sätt att avsmaka säsongens olivolja.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Äggröra

Äggröra

20 minEnkelt

Om oss