Laxbiff sesamBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxbiff sesam

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 4 kvist

      Oregano (färsk)
    • 2 msk

      Potatismjöl
    • 2 styck

      Ägg
    • 5 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Sesamfrö
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    •  

      Sallad till maten?
    •  

      Mixer, food processor
  • Gör så här:
    1. Grönsaker: Ansa och förbered sallad.
      T.ex. Krispig thaisallad.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Burgare: Finhacka färsk oregano.

      Mixa lax, mjöl, ägg och oregano i en matberedare till jämn fin smet.

      Tillsätt mjölk successivt tills smeten är halvfast och formbar till bullar.
      Smaka av med salt och peppar.

      Forma ovala platta burgare.
      Rulla dem i sesamfrön.

    4. Steka: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek burgarna 4 min på vardera sidan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

"Pizzakryddan" oregano är inte omtyckt av alla. Den kan bytas ut mot t.ex. mejram.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sesams kycklingspett
0 voting
Sesam- och chilikex
Om oss