Lättrökt chiligravad lax

Lättrökt chiligravad lax

  • 1 voting
    1Recension
    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 1.80 kilo

      Laxfilé (med skinn)
    • 1 dl

      Socker (strösocker)
    • 0.50 dl

      Salt
    • 1 msk

      Chiliflingor
    • 2 msk

      Enbär
  • Gör så här:
    1. Rör ihop socker, salt (gärna röksalt som då mortlas först) och chiliflingor. Grovhacka enbär och tillsätt dem. Gnid in laxen på ovan och undersida. Lägg i plastpåse och låt stå i rumsvärme 1 timma tills salt och socker lösning smält. Ställ in i kylen över natten (eller bara några timmar).
    2. Se till att grillen inte är alltför het. Lägg laxsidan på ett folieark med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga i ca 20 minuter. Eller tillaga i ugn 150 grader i ca 20 minuter.
    3. Klart att servera med Tomat salsa, Ananas och chilisalsa och ev. färskpotatis
Kockens tips!

För att få den rökta smaken använder du röksalt.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Citrusgravad lax

Citrusgravad lax

20 minMedel

Om oss