LandgångBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Landgång

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Vitt formbröd
    • 2 styck

      Ägg
    • 8 bit

      Sill eller ansjovis
    • 20 styck

      Räkor (rensade)
    • 4 tsk

      Gravlaxsås
    • 4 skiva

      Lax (rökt el. gravad)
    • 4 skiva

      Kokt skinka (skivad)
    • 8 skiva

      Salami
    • 4 skiva

      Renstek (rökt)
    • 2 tsk

      Pepparrot (nyriven)
    • 1 dl

      Grädde
    • 4 skiva

      Brieost
    • 4 bit

      Grönmögelost
    • 8 styck

      Vindruvor
    • 8 styck

      Frukt eller bär
    • 4 styck

      Sallatsblad
    •  

      Bordssmör
  • Gör så här:

    En langång byggs upp beroende på vad man har hemma och innehar enligt principen förrätt, fisk, kött, ost, samt efterrätt.

    1. Hårdkoka äggen, låt svalna & skiva dem. Riv pepparrot, vispa grädde, blanda. Rulla in pepparrotsgrädden i renskivorna.

    2. Skär formbrödet på längden. Bred smör e.d. på brödet. Lägg salladsblad i botten.

    3. Börja med ägg och sill, fortsätt sedan med räkor och majonnäs, lax, skinka, salami, rensteksrullen, brie, några halva druvor, grönmögelost och sist någon frukt t.ex. jordgubbar. Peppra räkorna.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

En landgång skall vara uppbyggd som ett smörgåsbord på en lång smörgås (därav namnet), med förrätt, mellanrätter och efterrätt.

Kommentar
Om oss