Lammytterfilé med vinbärssås och chévrebakade rotsaker Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammytterfilé med vinbärssås och chévrebakade rotsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lammytterfilé
    • 2 msk

      Salvia (färskhackad)
    • 2 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    •  

      Salt & peppar
    • 3 styck

      Morot
    • 4 styck

      Palsternacka
    • 10 styck

      Sparrisknoppar
    • 3 styck

      Potatis (fast sort)
    • 4 styck

      Tomater
    • 150 gram

      Chèvre
    • 1 dl

      Pinjenötter
    •  

      Olivolja
    •  

      Honung (flytande)
    • Sås:
    • 4 msk

      Vinbärsgelé
    • 3 msk

      Kalvfond (konc)
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    •  

      Pepparmix
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.
       
    2. Skala och hacka rotsaker och sparris grovt. Skölj och dela tomaterna. Lägg allt i ugnssäker form eller på en ugnsplåt och ringla över olivolja, salta.
       
    3. Sätt in rotsakerna i ugn i cirka 25 minuter.
       
    4. Putsa lammköttet rent från senor. Hacka timjan och salvia och strö över filén. Salta och peppra rikligt. Stek i nedre delen av ugn till innertemperatur 57°C (cirka 20 minuter).
       
    5. Ta ut köttet ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 250°C.
       
    6. Smula chévre över rotsakerna och strö över pinjenötterna. Avsluta med att ringla över lite honung. Låt stå i ugn tills osten och pinjenötterna fått fin färg.
       
    7. Sås: Smält vinbärsgelé i en kastrull på medellåg värme och tillsätt fond + grädde. Låt koka upp, smaka av med pepparmix.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga, magra lammrätter är ovanligt. Sötma kan förekomma i sås eller tillbehör, men är sällan dominanta. Någon form av söt gelé brukar serveras till lamm och mintgelé är klassiskt.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vinbärssås

Vinbärssås

15 minEnkelt

Om oss