Kycklinglårfilé med krämig fetaost och ratatouillegratäng

Kycklinglårfilé med krämig fetaost och ratatouillegratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 förp.

      DELi Kycklinglårfilé-fetaost
    • 1 styck

      Squash
    • 1 styck

      Aubergine
    • 6 st stor

      Tomater
    • 1 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 3 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • 75 gram

      Fetaost
    • Tillbehör:
    • 1.50 dl

      Yoghurt (grekisk)
  • Gör så här:
    1. Värm ugnen till 200ºC. Skölj och skiva grönsakerna. Salta squash- och aubergineskivor en stund (tills vätska sipprat ut). Torka av väl.
    2. Varva aubergine med squash och tomat i en smord form. Pressa vitlöksklyftor.
    3. Blanda timjan, vitlök och olivolja och ringla över grönsakerna. Smula feta över. Strö över salt och nymald peppar.
    4. Sätt in kycklingen i ugnen, cirka 30 min. Ställ in gratängen tillsammans med kycklingen och ta ut strax innan kycklingen är klar. Lägg upp och servera med kall sås.  

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kockens tips!

Smaka av olivblandningen och tillsätt ev. ytterligare en pressad klyfta vitlök och lite mer timjan. Istället för turkisk eller grekisk yoghurt kan olika smaksatta creme fraicher även passa bra.
Kommentar
Om oss