Kycklinglår med citronglaserade vårprimörer och parmesanostcrème

Kycklinglår med citronglaserade vårprimörer och parmesanostcrème

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 gram

      Kycklingfilé (med skinn)
    •  

      Smör-olivolja till stekning
    • 10 kvist

      Timjan (färsk)
    • 12 styck

      Små färskpotatis
    • 12 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 8 styck

      Knippmorot
    • 4 styck

      Knipplök (smålök)
    • 12 gram

      Sockerärter
    • 4 styck

      Rädisor
    • 1 styck

      Citron (juice+skal)
    • 50 gram

      Smör
    • 1 dl

      Kycklingbuljong
    • 2 dl

      Kesella
    • 1 dl

      Örtkryddor (färskhackad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och låt svalna. Blanda kesella med riven parmesanost och smaka av med salt och peppar. Salta, peppra och stek under tiden lårfiléerna med skinnet nedåt i pannan på medelhög värme ca 10-12 min. Skinnet ska bli krispigt. Vänd och stek färdiga på köttsidan ca 5 min Lägg i timjankvistarna och låt steka med. Kolla gärna med stektermometer, ska vara ca 70° i innertemperatur.
    2. Under tiden kycklingen går i pannan så koka morötterna mjuka i saltat vatten och avstanna kokningen i isvatten och skala sedan morötterna. Koka även knipplöken på samma sätt och dela sedan itu. Skala nedre delen på sparrisen och förväll snabbt i kokande vatten och kyl i isvatten.
    3. Vid servering så koka upp kycklingbuljongen, lägg i sockerärtor, morötterna, sparris och löken. Tillsätt smöret och citronskal och juice och koka upp. Lägg i potatisen och rädisorna och låt koka upp.
    4. Toppa med örter och hyvlad parmesanost
Kommentar
Om oss