Kycklingfilégryta med tomat och vin

Kycklingfilégryta med tomat och vin

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kycklingfilé (Kronfågel)
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 1 st liten

      Fänkål
    • 1 styck

      Paprika (orange)
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Fond (konc)
    • 2.50 dl

      Torrt vitt vin
    • 1 burk

      Körsbärstomater (burk)
    • 3 msk

      Persilja (finhackad)
    • 3 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär filéer i mindre bitar. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar.
    2. Stek kycklingen i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
    3. Fräs grönsakerna ett par minuter i en gryta. Tillsätt kycklingbitarna, persilja, buljong och vin. Låt alltsammans puttra samman i 5-7 minuter.
    4. Vänd ner tomater. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Strö över hackad persilja. Servera vitt bröd t. ex. vitlöksbröd till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kyckling i vitt vin
Om oss