Kycklingbröstfilé med Västerbottensost och soltorkade tomater med höstgrönsaker

Kycklingbröstfilé med Västerbottensost och soltorkade tomater med höstgrönsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Bröstfilé västerbottenost deli
    • 4 styck

      Morot
    • 4 styck

      Palsternacka
    • 1 styck

      Fänkål
    • 4 styck

      Rödbetor
    • 150 gram

      Fetaost
    • 2 msk

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Sallatsblad
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär morötter och palsternackor i mindre bitar. Skär fänkål i klyftor. Skrubba rödbetor och dela dem, är de små behåll dem hela.
    2. Lägg alla grönsaker i en bakpappersklädd mindre långpanna. Rödbetorna lite vid sidan om eftersom de färgar av sig. Ringla över olja och strö över salt och peppar.
    3. Ta av plasten och ställ formar med kyckling i ugnen tillsammans med långpannan med grönsakerna. Stek i 25-30 minuter.
    4. Smula fetaost över grönsakerna. Servera kycklingen till. Garnera med sallad. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan mycket salta, men sältan är den utmärkande smaken. I denna grupp hittar vi främst kyckling och kalkonrätter t.ex. panerad kalkonschnitzel med kapris och ansjovis. Denna rätt är mager trots panering pga att kalkonb  LÄS MER
Kommentar
Om oss