Kycklingbröstfilé med riven ost & soltorkade tomater och vårsallad

Kycklingbröstfilé med riven ost & soltorkade tomater och vårsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Bröstfilé västerbottenost deli
    • Potatissallad:
    • 800 gram

      Små färskpotatis
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 1 st liten

      Gul lök
    • 1 st liten

      Rödlök
    •  

      Kryddgrönt
    • Dressing:
    • 3.50 msk

      Matolja
    • 2.50 msk

      Vitvinsvinäger
    • 2 msk

      Dijonsenap
    • 2 msk

      Vatten
    •  

      Salt & peppar
    • Garnering:
    • 1 knippe

      Rädisor
  • Gör så här:
    1. Tag av plastfilmen på kyckling. Sätt in formarna i ugnen. Stek enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skrubba potatis. Koka i lättsaltat vatten knappt klara.
    3. Blanda samman dressingen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Häll vattnet från potatisen. Låt ånga av en stund. Skiva grovt. Häll sedan över dressingen. Potatisen kan med fördel stå med dressing till nästa dag!
    5. Koka hastigt upp sparris. Häll av vatten. Skala och skiva gul och rödlök.
    6. Blanda i sparris och lök vid servering. Strö över kryddgrönt. Servera de nystekta/grillade kycklingfiléerna till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kommentar
Om oss