Kyckling med dillsås kokt i grytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling med dillsås kokt i gryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Kycklingdelar (med ben)
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 1 styck

      Morot
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1.50 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 4 korn

      Kryddpepparkorn
    • 10 korn

      Vitpeppar (hel)
    • Sås:
    • 3 msk

      Smör
    • 1 msk

      Matlagningsmjöl
    • 6 dl

      Buljong (från grytan)
    • 1 knippe

      Dill
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 200 gram

      Sockerärter
  • Gör så här:
    1. Skala och grovskiva lök, morot och selleri. Finhacka dill. Skär kycklingen i två delar.

    2. Lägg kycklingen i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt lök, morot, selleri, fond, lagerblad, peppar + lite salt. Låt småkoka ca 30 minuter.

    3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    4. Sås: Mät upp buljong från kycklingkoket. Sila buljongen genom finmaskig sil. Skumma av ytfettet.

    5. Hetta upp smör i en kastrull, vispa ner lite mjöl och tillsätt buljongen. Låt småkoka i ca 5 minuter. Späd med vatten om för tjockt.  Tillsätt dill mot slutet. Salta och peppra.

    6. Koka upp vatten. Lägg ner sockerärterna i 1 minut. Ta ur och lägg upp.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt kyckling med dillsås
Om oss