50 min
14 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
700 gram
Kycklingdelar (med ben)1 st stor
Gul lök1 styck
Morot1 stjälk
Stjälkselleri1.50 msk
Kycklingfond (konc)1 blad
Lagerblad4 korn
Kryddpepparkorn10 korn
Vitpeppar (hel)3 msk
Smör1 msk
Matlagningsmjöl6 dl
Buljong (från grytan)1 knippe
Dill3 dl
Långkornigt ris200 gram
SockerärterKOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Styckade kycklingdelar, minskar koktiden något. En hel kyckling behöver ca 10 min längre koktid. En hel höna 2-2,5 timmar för att bli mör. Överbliven buljong kan användas till soppa eller frysas för framtida behov.