Kyckling med borlottibönorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling med borlottibönor

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingbröst (utan skinn)
    • 800 gram

      Borlottibönor burk (med spad)
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    • 8 kvist

      Basilika
    • 2 msk

      Matfett (smör)
    •  

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Ta bort skinnet på kycklingen och skölj bönorna i vatten om du vill minska kaloriemängden.
      Sätt ugnen på 180°C.
       
    2. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek kycklingen tills de fått lite färg.
       
    3. Häll bönorna i en smord ugnsäker form.
      Dela tomaterna och tillsätt dem.
      Lägg kycklingen ovanpå bönorna.
      Salta och peppra.
      Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
       
    4. Hetta upp olja i stekpanna på hög värme.
      Lägg i basilikablad någon sekund.
       
    5. Skiva kycklingen och lägg upp.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Kyckling är magert kött. Merparten av kalorierna finns i skinnet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pitabröd med kyckling
Om oss