Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kungskrabba (ben)
    • 3 styck

      Vårlök
    • 1 styck

      Paprika (grön)
    • 0.50 styck

      Paprika (röd)
    • 10 cm

      Purjolök
    • 0.50 dl

      Sesamfrö
    •  

      Maizena
    •  

      Matolja till stekning
    • Tillbehör:
    • 1.50 dl

      Sötsur sås
  • Gör så här:
    1. Hemlagad sås? Börja i så fall med att tillreda denna och räkna med 15 min extra tillagningstid. Är såsen köpt, värm den.

    2. Värm en stekpanna utan fett på medelhög värme och rosta sesamfröna, tills de fått lite färg. Häll av från pannan på en tallrik.

    3. Skala krabban och klipp den i mindre bitar
      (klipp med sax, krabbskalet är mjukt).
      Ansa och finstrimla paprika, vårlök och purjolök.

    4. Woka (stek) grönsakerna 2-3 min i lite olja på medelhög värme. Lägg åt sidan.

    5. Vänd krabbitarna i Maizena och stek dem hastigt i pannan någon minut.

    6. Servera såsen i en skål bredvid, för att dippa krabben i.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Söta skaldjursrätter är inte så vanligt, men väl sötsura sådana. Vi pratar då främst om asiatiska rätter med sötsura såser som tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Färsk kungskrabba är dyr lyxmat. Finns att köpa hos välsorterade fiskspecialister. Det är endast benen man äter på kungskrabba. Av 500 gram ben med skal får man ut 300 gram kött.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Oststänger (drinktilltugg)
Om oss