Kryddbullar

Kryddbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    35 Antal bullar

    • Fördeg:
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 8 dl

      Vetemjöl
    • Deg:
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Kardemumma (mald)
    • 200 gram

      Smör
    • 2.25 dl

      Strösocker
    • Fyllning:
    • 150 gram

      Mandelmassa
    • 3 styck

      Stjärnanis
    • 1 msk

      Kanel
    • Garnering:
    •  

      Ägg till pensling
    •  

      Råsocker
  • Gör så här:
    1. Blanda ingredienserna till fördegen i en bunke. Låt den stå övertäckt 1 timme.

    2. Blanda i övriga ingredienser till degen. Arbeta i cirka 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

    3. Mal eller mortla kryddorna. Blanda ihop smör, mandelmassa och kryddor.

    4. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut delarna. Bred på fyllningen. Vik över degen. Skär ut 2-3 cm breda strimlor. Rulla dem. Sno ihop till ett knyte. Lägg på bakplåt med bakpapper.

    5. Sätt ugnen på 200°C. Vispa ur ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägg. Strö över råsocker. Sätt in i ugnen 8-10 minuter.

    6. Låt svalna på galler under bakduk.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss