Kreolsk Gumbo

Kreolsk Gumbo

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 350 gram

      Kycklinginnerfilé
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 0.50 tsk

      Kummin (hel)
    • 1 tsk

      Oregano (torkad)
    • 75 gram

      Rökt skinka
    • 9 dl

      Vatten
    • 3 msk

      Fond (konc)
    • 1.50 msk

      Tomatpuré
    • 0.75 burk

      Majskorn (burk)
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela pepparfrukt. Ta bort kärnor och hacka fint. Fräs tillsammans med lök och vitlök i en panna med smör i någon minut. Lägg över i en gryta.
    2. Tärna skinka. Stek kycklinginnerfilé med tärnad rökt skinka, krydda väl med salt, peppar, oregano och krossad kummin. Lägg över i grytan. Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt puttra samman i cirka 10 minuter.
    3. Rör ner majskorn. Låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av om eventuellt mer kryddor önskas. Späd eventuellt med mer buljong. Strö över hackad persilja. Servera bröd till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Tillsätt grädde för rundare smak eller servera en klick creme fraiche till.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken gumbo
0 voting
Seafood Gumbo

Seafood Gumbo

40 minMedel

Om oss