Krämig viltfågelsoppa av köttresterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig viltfågelsoppa av köttrester

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Vildfågelkött (rester)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    • 100 gram

      Svamp (färsk)
    • 1 liter

      Vatten till soppa
    • 4 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 1 dl

      Grädde
    • Tillbehör:
    • 8 skiva

      Bröd (t.ex. baguette)
  • Gör så här:

    1. Skala och finhacka gul lök. Skiva purjo. Använd den vita delen av purjon i soppan och den gröna delen till garnering. Finhacka selleri och svamp. Strimla fågelköttet.

    2. Fräs gul lök och svamp i en kastrull på medelhög värme i cirka 4 minuter. Tillsätt purjo och selleri och fräs ytterligare ett par minuter.

    3. Tillsätt vatten+fond. Låt sjuda i cirka 20 minuter på låg värme.

    4. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare. Salta och peppra.

    5. Vispa ner ägggulor och grädde före servering. Värm upp soppan och låt den sjuda på lägsta värme i några minuter. Häll upp och lägg i köttbitar. Garnera med purjolök.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Receptet avser soppa på fågelrester. Tillagning av fågel inte medräknad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig viltfågelsoppa
0 voting
Viltsoppa av köttrester
Om oss