Krämig viltfågelsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig viltfågelsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Vildfågelkött (rester)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    • 100 gram

      Svamp (färsk)
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 1 liter

      Vatten
    • 4 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Bröd (t.ex. baguette)
    •  

      Ost (t.ex. mögelost)
  • Gör så här:

    1. Finhacka svamp och grönsaker.
      Använd endast den vite delen av purjon i soppan. Skiva el. hacka den gröna delen för garnering.

    2. Fräs lök och svamp i kastrull på medelhög värme i ca 4 minuter. Tillsätt purjolök och selleri och fräs ytterligare ett par minuter.

    3. Tillsätt vatten+fond. Sjud ca 20 minuter på lägsta värme. Strimla under tiden fågelköttet. Mixa soppan (med mixerstav el. i matberedare).
      Smaka av med salt och peppar.

    4. Tillsätt ägggulor och grädde före servering. Värm upp soppan och låt den sjuda på lägstavärme i några minuter.
      Häll upp och lägg i köttbitar.
      Garnera med purjolök.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Tillagning av fågel inte medräknad.
Receptet avser soppa på fågelrester.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig jordgubbslemonad
Om oss