Krämig potatis- och purjolökssoppa

Krämig potatis- och purjolökssoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Potatis
    • 2 styck

      Purjolök
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 0.50 tsk

      Dragon (torkad)
    • 2 tsk

      Körvel (torkad)
    • 2 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl

      Vatten
    • 5 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 dl

      Persilja (finhackad)
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva potatis. Strimla purjolök. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka cirka 15 minuter.
    2. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölk och hälften av crème fraiche. Låt soppan koka upp.
    3. Strö över persilja. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.
Kockens tips!

Krämig, mustig och mättande potatis- och purjolökssoppa med smak av gröna örter. Snabblagad soppa som snabbt blir en favorit på middagsbordet.

Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Purjolökssoppa

Purjolökssoppa

1 hEnkelt

0 voting
Krämig jordgubbslemonad
Om oss