Krämig pasta med valnötter och parmesanBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig pasta med valnötter och parmesan

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Fettucini (bandpasta)
    • 3 dl

      Grädde
    • 1.50 dl

      Ströbröd
    • 200 gram

      Valnötskärnor
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 dl

      Olivolja
    • 100 gram

      Parmesanost
    • 75 gram

      Smör
    • 0.50 kruka

      Persilja
    • 0.50 kruka

      Basilika
  • Gör så här:
    1. Koka upp pastavattnet.

    2. Häll upp grädde och ströbröd i en skål. Låt stå och svälla.

    3. Riv parmesan. Rosta valnötter i en torr panna.

    4. Mixa ströbröd, hälften av nötterna, vitlök, persilja, salt och peppar i en mixer. Tillsätt olivolja i en tunn stråle medan mixern går. Tillsätt hälften av parmesanen och basilika. Mixa lite till.

    5. Koka pasta. Häll bort vatten i durkslag. Häll tillbaka i kastrullen. Ställ tillbaka på spisen. Lägg i smör och låt det smälta. Tillsätt sås och rör om.

    6. Lägg upp och strö över resten av parmesanen och nötterna. Servera genast.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss