Kräftlag på Läckö Slottsaquavit

Kräftlag på Läckö Slottsaquavit

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 24 h )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Kräftor (frysta)
    • 1.50 liter

      Vatten
    • 0.75 dl

      Salt
    • 1 st liten

      Gul lök
    • 1 styck

      Fänkål
    • 1 msk

      Muscovadosocker
    • 50 gram

      Dillkronor
    • 5 cl

      Läckö Slottsaquavit
  • Gör så här:
    1. Tina kräftor. Låt rinna av.
    2. Koka upp vatten, salt, lök, fänkål och socker. Låt sjuda under lock i 20 minuter.
    3. Lägg i dill. Slå på Läckö Slottsaquavit. Låt svalna. Häll över kräftorna. Låt stå i kyl 1 dygn innan servering.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kockens tips!

Vi har låtit Peter Jelksäter experimentera med smakerna och i receptet har han låtit dillsnapsen Läckö Slottsaquavit smaksätta kräftlagen.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kräftlag

Kräftlag

30 minMedel

0 voting
Koka bönor på grillen
Om oss