Kräft- och räksallad med blomkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kräft- och räksallad med blomkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 huvud

      Blomkål
    • 175 gram

      Kräftstjärtar (burk exkl spad)
    • 175 gram

      Räkstjärtar (burk)
    • 300 gram

      Feta (kuber i burk)
    • 15 styck

      Oliver (gröna)
    •  

      Smör
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Ångkokare
  • Gör så här:
    1. Blomkål: Ångkoka (el. koka) blomkålen 8-10 minuter tills den är al dente, dvs fortfarande är lite fast i köttet.

      Lägg en klick smör på toppen, som får koka in under ångkokningen, eller efter att blomkålen tagits ur vattnet.
      Ta ur och salta lätt.

    2. Sallad: Blanda kräftor med räkor, fetaost och oliver. Använd lite av oljan från fetaburken.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjursrätter är vanligtvis inte neutrala i smaken, vilket man kanske spontant tror. Räkor, kräftor, krabba och hummer är som regel ganska salta eller smakrika pga tillbehören. Neutrala skaldjursrätter är oftast rätter där skaldjuren u  LÄS MER
Kockens tips!

Koka i ånga innebär att varan ligger ovanför vattenytan, vanligtvis på galler. Det är en skonsam metod som bättre bevarar smak, konsistens och vitaminer. Bra för t.ex. grönsaker, potatis, ris, couscous och fisk. Alternativet är att koka på vanligt sätt.

Kommentar
Om oss