Krabba Kabaré (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krabba Kabaré (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 12 h )

    • 16 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Krabbkött (rensad)
    • 100 gram

      Räkor (rensade)
    • 50 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 0.50 styck

      Morot
    • 2 styck

      Chilifrukt (mild sort)
    • 4 styck

      Grön sparris (konserverad)
    • 6 dl

      Kalvbuljong
    • 2 msk

      Sherry (torr)
    • 6 styck

      Gelatinblad
    • 4 styck

      Runda 2dl-skålar
    • Sås:
    • 1 dl

      Majonnäs (lätt-)
    • 2 msk

      Grädde
    • 2 tsk

      Kapris
    • 1 msk

      Bostongurka
    • 1 msk

      Persilja (finhackad)
    • 1 msk

      Citronjuice
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna morot. Koka den i 5 min.
      Låt svalna. Skär sparris i små bitar.
      Ansa chilin, ta bort det vita. Finhacka.
       
    2. Blöt gelatinet i lite kallt vatten i 5 min.
      Koka upp buljong (el. vatten+konc. fond) med sherry i en kastrull. Kläm lätt med handen vattnet ur gelatinbladen. Tillsätt bladen till buljongen. Ta av från plattan.
       
    3. Ta fram små (2 dl) runda skålar.
      Fyll skålarna med ingredienserna.
      Fyll upp med buljongen.
      Sätt i kylskåp minst 6 tim, gärna över natt.
       
    4. Blanda alla såsingredienserna. Smaka av med salt/peppar. Ställ kallt i kylskåp.
       
    5. Servering: Värm skålarna i en form med lite varmt vatten några minuter. Vänd skålarna upp och ned så att innehållet lossar. Servera med såsen till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Välj helst färskkokt krabbkött. Tillaga aladåben kvällen före måltiden, så att den geléar till sig ordentligt. Tillred även såsen i förväg (dagen före, eller samma dag). Sen tar uppläggning endast 5 min. Perfekt förrätt vid en finare middag.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemkokt krabba

Hemkokt krabba

30 minEnkelt

0 voting
Gratinerad krabba

Gratinerad krabba

30 minAvancerat

Om oss