KöttfärslimpaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttfärslimpa

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Nötfärs
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 2 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.50 styck

      Gul lök
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Oxfond (konc.)
    • 0.50 msk

      Soja
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 4 styck

      Morot
    • 4 msk

      Svart vinbärsgelé
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 250°C.

    2. Riv eller finhacka lök.

    3. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter.

    4. Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar. Blanda till en fast smet. Forma smeten till en limpa. Lägg i en ugnsfast form. Stick i en stektermometer till mitten på limpan. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 175°C. Stek till innertemperatur 70°C, 30-45 minuter.

    5. Skala och koka potatis.

    6. Skala och skär ner morot. Koka i saltat vatten på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.

    7. Vispa ut mjöl i en liten del av mjölken i en kastrull. Vispa till en jämn smet. Koka upp under vispning och tillsätt mjölk långsamt.

    8. Tillsätt fond och soja och låt småputtra. Späd med mer mjölk om såsen blir för tjock.

    9. Servera köttfärslimpa med potatis, morötter, sås och svartvinbärsgelé.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är mestadels smakrika måltider, men kan ibland vara lättsamma och sötaktiga. Sötman är som regel tack vare söta tillbehör som lingonsylt vilket är ett vanligt tillbehör till köttfärsrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss