KörsbärsbrödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Körsbärsbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal bröd

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 5 dl

      Vatten
    • 2 tsk

      Havssalt
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 4 dl

      Rågsikt
    • 5 dl

      Vetemjöl
    • 8 styck

      Körsbärstomater
    • 5 blad

      Lagerblad
  • Gör så här:
    1. Värm vattnet tills fingervarmt (37°C).

    2. Smula ner jästen i en bunke. Slå på vattnet och rör om så att jästen löses upp.
      Tillsätt salt och olivolja.
      Blanda ner mjölet. Blanda väl.
      Lägg en duk över och låt jäsa i ca 45 min.

    3. Knåda degen och lägg över på smord plåt.
      Forma degen till en kort och tjock limpa.
      Tryck ner tomater och lagerblad i degen.
      Låt jäsa i 20 minuter under duk.
      Sätt ugnen på 175°C.

    4. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.
      Känn med trästicka att brödet är genomgräddat. Stickan skall kännas torr.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss