Kokt kyckling med champinjonsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt kyckling med champinjonsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Kycklingdelar (med ben)
    • 4 styck

      Morot
    • 8 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 2 tsk

      Salt
    • Sås:
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 200 gram

      Champinjoner (färska)
    • 3 dl

      Buljong (från grytan)
    • 2 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 1.50 msk

      Matlagningsmjöl
    • 1.50 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala morötter och skär i långa skivor. Skala och hacka lök. Skiva svamp.

    2. Lägg kycklingen i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt peppar+salt. Låt sjuda ca 40 minuter under lock, tills köttet är genomkokt (benfri kyckling tar kortare tid). 

    3. Skala och koka i lättsaltat vatten. Låt morötterna koka med i 5 minuter.

    4. Sås: Smält matfett i en kastrull och fräs lök och champinjonerna i cirka 5 minuter på medelhög värme, utan att bränna löken. 

    5. Vispa ner lite matlagningmjöl.  Späd med buljongen från kycklingen och tillsätt grädde. Låt småkoka 3-5 minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Mustigare smak: Fler rotsaker kan kokas med t.ex. rot- eller stjälkselleri vilket ger en mustigare smak. Gärna något lagerblad också.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kyckling med champinjonsås
Om oss