Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Fläskfilé
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 dl

      Kalvfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Hushållssnöre
    •  

      Träspett
    • Sås:
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Honung
    • 1 msk

      Senap (fransk osötad)
    • Tillbehör:
    • 600 gram

      Primörpotatis
    • 400 gram

      Grönsaker
  • Gör så här:
    1. Förbered: Putsa bort hinnor på filén.
      Skär köttet i 4 cm tjocka skivor.
      Knyt ett snöre runt varje filébit.
      Bind snörena på en pinne, som på bilden, så att köttet inte nuddar kastrullens botten.

    2. Koka: Häll vatten+fond i en stor kastrull.
      Koka upp. Häng ner köttet och koka på svag värme i 20 minuter.

    3. Sås: Häll grädde i en kastrull. Tillsätt honung. Koka upp grädde och honung.
      Så fort det kokat upp ta av kastrullen.
      Rör ner senap (senap får inte koka, då får den en bitter smak).

    4. Tillbehör: Koka olika primörer (späda grönsaker och vårpotatis).

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

En mager fläskrätt kan man få av filé, kotlett utan fettkant, skinka eller lår och med passande magra tillbör. Till detta kan det passa med en sötaktig sås t.ex. av katrinplommon eller ett sött tillbehör t.ex. ananas till en bit kassler. I as  LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt är tänkt att serveras som en elegant och lyxig försommarrätt, då tillgången på primörer är god. I brist på dylika, använd andra färska grönsaker. Fläskfilén, kokt på detta sätt, blir extra mjäll och fin.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gryta på lamm med primörer
Om oss