Knapriga vårrullar med kycklingfärs

Knapriga vårrullar med kycklingfärs

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Kycklingfärs
    • 200 gram

      Vårrulledeg
    • 0.25 huvud

      Vitkål
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 3 msk

      Soja
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Timjan
    •  

      Oregano
    •  

      Peppar
    • Tillbehör:
    • 1 dl

      Sweet chilisås
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C. Strimla vitkål fint. Pressa vitlök. Strimla chili. Smält smör.

    2. Bryn kycklingfärs smulig i matfett. Tillsätt vitkål, vitlöksklyftor och strimlad pepparfrukt. Smaka av med kryddor och soja till en smakrik röra. Låt puttra ihop i cirka 5 minuter. Låt svalna.

    3. Dela vårrulleplattorna eller skär ut ca 18 x 18 cm stora kvadrater ur filodegen. Lägg upp dem med hörnet nedåt. Pensla kanterna med smör. Fördela färsblandningen på mitten. Vik in fliken under, vid sidorna och rulla ihop. Upprepa med de övriga arken.

    4. Lägg rullarna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med smör och grädda dem 10-15 minuter.

    5. Servera de frasiga rullarna med sweet chilisås och en sallad till. Smaklig måltid!
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Vårrulledeg är lättare att använda, inte så skör och oftast i anpassad storlek, men det kan ersättas av filodeg i dubbla lager.

Det här är små portioner, passar bra som en asiatisk smårätt. Om den serveras som varmrätt gör fler eller servera med en stor sallad och ris.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalkonrulle med kycklingfärs
0 voting
Kinesiska vårrullar (buffé)
Om oss