Klippt kyckling med chilibearnaiseBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Klippt kyckling med chilibearnaise

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 15 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 st stor

      Kyckling (hel)
    • 1 dl

      Sweet chilisås
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 1 dl

      Dragon i vinäger
    • 15 styck

      Svartpeppar (hel)
    • 300 gram

      Smör
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 kruka

      Dragon (färsk)
    • 0.50 kruka

      Persilja
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    • 4 styck

      Salladslök
    • 4 styck

      Tomater
    •  

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Klipp upp kycklingen längs med bröstbenet och fläk ut den. Salta och peppra. Pensla på sweet chili. Stick in en termometer i leden. Lägg på ett galler.

    3. Sätt in i ugnen (sätt en plåt under så behöver ni inte städa så mycket). Låt stå tills temperaturen är 70°C, cirka 60 minuter. Pensla då och då med sweet chili.

    4. Smält smör. Låt stå så de grumliga restprodukterna sjunker till botten. Låt smöret svalna något och ta vara på det klara smöret.

    5. Finhacka lök. Plocka bladen av persilja, spara stjälkarna. Koka samman vinäger med dragonblad, lök, svartpepparkorn och persiljekvistar tills ungefär 1/3 av vinägern kokat bort. Sila blandningen ner i en bunke.

    6. Vispa äggulor och vinägerreduktionen över vattenbad (i en skål över kokande vatten) till en skummig kräm. Tag av från värmen och tillsätt det skirade smöret droppvis under konstant vispning.

    7. Hacka dragon, persilja, chili och vitlök. Smaka av såsen med salt och peppar, chili, dragon, persilja och vitlök.

    8. Hetta upp en stekpanna, stek tomat och salladslök i olja.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

För den som vill förenkla finns det chilibearnaise att köpa, även om det inte blir riktigt lika gott.

Dragon i vinäger är en produkt som kan köpas i butik. Den som inte kan hitta den i butik kan lägga in hackade dragonblad i lika mycket vinäger och låta det ligga i ett par dagar. För den som har bråttom går det att använda halva mängden vinäger och några hackade dragonblad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chilibearnaise

Chilibearnaise

30 minMedel

0 voting
Pitabröd med kyckling
Om oss