Kimchi (tillbehör)

Kimchi (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 144 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Salladskål
    • 1 dl

      Havssalt
    • 4 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Sambal oelekpasta
    • 0.50 msk

      Strösocker
    • 0.50 msk

      Fisksås
  • Gör så här:
    1. Dela salladkål i kvartar. Blanda salt och vatten. Lägg kålen i en trång bunke. Häll över saltblandningen. Lägg på en tyngd. Låt stå över natten.


    2. Häll av vattnet. Spola bort eventuellt överblivet salt.


    3. Skala och riv vitlöksklyftor. Blanda vitlök, ingefära, sambal oelek, socker och fisksås. Använd handskar eller tvätta händerna extremt noga. Tryck in kryddblandningen i kålen. Täck över. Låt stå framme över natten.

    4. Ställ in i kylskåp i 4-5 dagar. Servera till all koreansk mat.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Äggsallad med kimchi
0 voting
Pepparrotsyoghurt (tillbehör)
Om oss