Kastanj- och grönkålssillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kastanj- och grönkålssill

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 48 h )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 5 dl)

    • Lag:
    • 1.50 dl

      Ättikssprit (12%)
    • 1.30 dl

      Strösocker
    • 1.50 dl

      Vatten
    •  

      Lagerblad
    • 180 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • 80 gram

      Kastanjer
    • 2 stjälk

      Grönkål (färsk)
    • 0.50 styck

      Rödlök
  • Gör så här:
    1. Koka upp lagen och låt svalna.
       
    2. Enklast är om man hittar färdigkokta kastanjer. Färska kanstanjer tillagas i ugn i en timme (se sparat recept), varefter de läggs skalade i kokande vatten i 5 minuter.
       
    3. Skala och skiva lök. Riv görnkålen i mindre bitar. Skär sillen i bitar.
       
    4. Varva ingredienserna utom grönkålen i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska. Lägg grönkålen på toppen.
       
    5. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

JÄMFÖR

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Grönkål i sillen blir geggig.

Kommentar
Om oss