Kardemummadoftande kaka med pumpakärnorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kardemummadoftande kaka med pumpakärnor

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal

    • 3 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 4.50 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 4 msk

      Kardemumma (krossad)
    • 2 dl

      Pumpakärnor
    •  

      Ströbröd
    •  

      Matfett till kakform
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Vispa ägg och socker poröst.

    3. Smält smör och häll i mjölk.
      Blanda detta med äggvispet.

    4. Blanda i en bunke mjöl, bakpulver, kardemumma och pumpakärnor.
      Tillsätt mjölkblandningen och vispa ihop.

    5. Smöra och bröa en kakform.
      Häll i smeten.
      Grädda i ugnen i 40 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
5 votings
Rostade pumpakärnor
0 voting
Kardemummadoftande semlor
Om oss