KantarellmackaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kantarellmacka

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 liter

      Kantareller (färska)
    • 2.50 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Timjan (finhackad)
    • 4 skiva

      Formfranska
    • 25 gram

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Rensa och finhacka svampen.
      Lägg i en skål.

    2. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och stek formbrödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna.
      Tag av och lägg upp skivorna på fat.

    3. Lägg i resten av smöret i pannan och stek svampen tills allt vatten har kokat bort.
      Tillsätt kryddor och häll på vispgrädden.
      Sänk värmen till medellåg och låt grädden koka in i svampen.
      Blandningen är färdig när den är krämig.

    4. Blanda i timjan och lägg upp kantarellblandningen på formbrödsskivorna och servera.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss