Kanelbullar med mandelmassaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kanelbullar med mandelmassa

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    40 Antal bullar

    • 100 gram

      Jäst röd (för söta degar)
    • 200 gram

      Smör
    • 5 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Baksirap (vit)
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 liter

      Vetemjöl Special
    •  

      Vetemjöl till utbak
    • Fyllning:
    • 150 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 3 msk

      Kanel
    • 1 dl

      Strösocker
    • 125 gram

      Mandelmassa
    • Garnering:
    •  

      Pärlsocker
  • Gör så här:
    1. Smula ner jäst i en bunke.

    2. Smält smör. Häll i mjölk. Låt blandningen bli fingervarm. Tillsätt mjölkblaningen till jästen. Rör om tills jästen löst sig.

    3. Tillsätt sirap, ägg och salt. Tillsätt mjöl lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter.

    4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ordentligt. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en tunn fyrkant. Bred på smör. Strö över kanel och socker. Riv över mandelmassa.

    5. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 2-3 cm breda bitar. Lägg glest i bullformar på plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

    6. Sätt ugnen på 250°C. Vispa upp ägg. Pensla bullarna med ägget. Strö över pärlsocker. Grädda i 7-8 minuter.

    7. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Mandelmasan är lättare att riva om den är kall.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kanelbullar

Kanelbullar

1 h 35 minMedel

0 voting
Saffransgifflar med mandelmassa
Om oss