Kanderade brända mandlarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kanderade brända mandlar

  • 1 voting
    1Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 3dl)

    • 150 gram

      Sötmandel
    • 150 gram

      Strösocker
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Kanel (mald)
  • Gör så här:
    1. Lägg ingredienserna i en kastrull, gärna bredbottnad.
       
    2. Koka tills vattnet kokat bort och sockret kristalliserats (blivit torrt). Rör om då och då.
       
    3. Fortsätt att värma på tills sockret börjar smälta igen och skiftar till en brunare färgnyans, men bara så länge att det fortfarande ligger kvar som klumpar runt mandlarna. Rör regelbundet.
       
    4. Lägg över mandlarna på en bricka. Skilj mandlarna från varandra med en gaffel, medan de svalnar. Tänk på att de är mycket heta.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Hårdkanderade mandlar och nötter

Hårdkanderade mandlar och nötter

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Kanel kan utelämnas, men ger julsmak.

Ett gott enkelt julgodis för vuxna!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kanderade mandlar och nötter
Om oss