Hårdkanderade mandlar och nötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hårdkanderade mandlar och nötter

  • 1 voting
    1Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 300g)

    • 3 dl

      Sötmandel
    •  

      el. andra nötter
    • 1 dl

      Strösocker
    •  

      Smörpapper (bakplåts-)
  • Gör så här:
    1. Smält socker på medelvärme i en stekpanna (helst nonstickbehandlad). Tillsätt mandlar och/eller andra nötter.
       
    2. Rör om så att sockret fastnar på mandlarna. Unvik att bränna sockret, vilket ger lätt besk smak.
       
    3. Häll upp på smörpapper. Sära dem från varandra om så önskas. Varning för att de är brännheta! Låt svalna. Finhacka om så önskas.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Kanderade mandar och nötter kan användas som snacks (ljumma eller kalla), eller som ingrediens i eller på tårtor, kakor o.d. Man kan ge extra piff åt anrättningen genom att tillsätta någon krydda i stekpannan.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kanderade mandlar och nötter
0 voting
Familjesemla med cocos och nötter
Om oss