Kalvlägg i gryta (köttgryta)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalvlägg i gryta (köttgryta)

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 kilo

      Kalvlägg (med ben)
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 1 st stor

      Morot
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 4 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 1 dl

      Mejram (färskhackad)
    • 1 dl

      Persilja (finhackad)
    • 2 msk

      Citronskal (rivet)
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Ta fram en gryta/kastrull med lock, stor nog att rymma kalvläggen. Salta, peppra. Hetta upp olivolja tills den börjar ryka och bryn sedan läggen runt om ca 20-25 min.
      Ta ut läggen och lägg att vila vid sidan.

    2. Skala och hacka lök, morot, selleri och mejram. Lägg i grytan, när läggen tagits ur, och stek det mjukt i ca 5 min.

      Tillsätt vin, krossade tomater och ansjovis.
      Låt koka upp och lägg tillbaka läggen.
      Lägg på lock och låt sjuda i 2 timmar.

    3. Under tiden: Skala och koka potatis.
      Blada av och hacka persilja.
      Riv citronskal (endast det gula).

    4. Ta ut läggen och lägg upp. Häll över sås.
      Garnera med citronskal och persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Kokta rotfrukter

Kokta rotfrukter

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvköttsrätter är ofta smakrika pga av tillbehören. Dessa är dock vanligtvis milt smakrika för att inte dominera över det finstämt milda köttet.  LÄS MER
Kockens tips!

Köp helst baklägg. Framläggen har mindre kött och mer senor. På bilden visas framlägg.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalvlägg i gryta

Kalvlägg i gryta

2 h 30 minMedel

0 voting
Köttgryta av kalvlägg
Om oss