Kalljäst pumpabrödBild av Michael Krantz

Kalljäst pumpabröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 plåtar

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 liter

      Vatten
    • 1.50 liter

      Vetemjöl
    • 0.50 liter

      Grahamsmjöl
    •  

      Salt
  • Gör så här:

    Lös upp jästen i kallt vatten, och rör samman allt i en stor bytta. (Olika mjölsorter suger olika mycket vätska. Börja med hälften och addera lite i taget. Det skall bli en ganska kladdig deg.)

    Plasta och ställ i kylen över natten.

    Klicka ut med två skedar och baka i ca 180 grader i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Byt ut pumpa mot grönsaker, rotfrukter efter tycke, smak och säsong.

Kommentar
Om oss