Kall pumpasoppa med yoghurt

Kall pumpasoppa med yoghurt

  • 0 voting
    0Recension
    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Pumpa
    • 2 msk

      Matolja
    • 4 dl

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 3 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 1 styck

      Citron
    • 4 skiva

      Vitt matbröd (skivor)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala pumpa. Lägg i en ugnsfast form. Häll över olja. Rör runt. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.

    2. Tag ut ur ugnen. Mixa slätt. Ställ att svalna. Riv skalet på citron. Pressa citronen. Blanda pumpapuré, grönsaksbuljong, yoghurt, citronskal och juice. Smaka upp med lite salt och peppar.

    3. Tärna vitt bröd. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek tärningarna gyllene.

    4. Servera soppan kall med krutongerna.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Gör gärna denna pumpasoppa dagen innan så är den klar när du är hungrig.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pumpasoppa

Pumpasoppa

55 minEnkelt

Om oss