Kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kalkonbröst
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Ströbröd
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 0.25 huvud

      Vitkål
    • 2 styck

      Morot
    • 2 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 0.50 tsk

      Kummin (mald)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 3 stänk

      Tabascosås
    •  

      Salt & peppar
    • 4 styck

      Bakpotatis
    • 1 kvist

      Rosmarin
    •  

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 220°C.

    2. Skölj bakpotatis och klyfta. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja, salta och peppra. Riv över rosmarin. Sätt in i ugn i cirka 25 minuter.

    3. Skiva vitkål fint. Skala och riv morot grovt. Strö över lite salt och låt stå i 5 minuter.

    4. Blanda yoghurt, kummin, vitlök, tabasco och peppar. Knåda vitkålen lite och krama ur så mycket vätska du kan. Blanda med sås. Smaka av om du behöver mer salt.

    5. Skär varje kalkonbröst i 4 lika stora bitar. Banka ut bröstet försiktigt med en stekpanna eller dyl till en schnitzel. Salta bröstet. Vänd först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Du har nu gjort en dubbelpanering.

    6. Lägg en generös klick smör i en stekpanna. När smöret slutar bubbla lägg i schnitzeln. Stek i 3-4 minuter på varje sida på medelvärme. Tag upp och låt fettet rinna av på lite papper.

    7. Servera ev med en citronklyfta.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalkonschnitzel med löksås
Om oss