KalkonnachosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalkonnachos

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 förp.

      Taco spicemix
    • 400 gram

      Kalkonfärs
    • 200 gram

      Nachochips
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • 3 styck

      Tomater
    • 75 gram

      Hårdost (riven)
    • 4 stänk

      Tabascosås
    • 1 styck

      Jalapeno inlagd (grön)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 dl

      Guacamole
    • 3 dl

      Svart bönröra (burk)
  • Gör så här:
    1. Riv ost. Skala och finhacka löken. Skölj och hacka övriga grönsaker grovt. Blanda till hemmagjord guacamole om så önskas.

    2. Hetta upp matfettet i en panna och stek kalkonfärsen på medelhög värme tills den börjar ta färg. Häll på tacomix och följ anvisningarna på paketet.

    3. Sätt samtidigt på grillen på 250ºC.

    4. Värm bönröran. Lägg varm bönröra i eldfast form, färsen därpå och överst ett lager ost. Gratinera i ugn några minuter tills osten fått fin färg.

    5. Lägg upp kalkonfärsen i en djup tallrik. Strö över grönsaker och guacamole. Häll ett stänk tabasco över varje tallrik. Avsluta med att sticka in nachochips.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmex är vanligtvis kraftfull, smakrik mat. Däremot är risrätter oftare magrare, mindre kaloririka och vanligen mildare anrättningar.   LÄS MER
Kockens tips!

Om man vill ha en mildare variant av rätten, kan tabascon exkluderas och färsk jalapeno kan bytas ut mot inlagda jalapenobitar. 
Tortilla = mjuka tunna majspannkakor.
Taco = Hårda vikta tunna majsbröd.
Nacho = Hårda tortillachips.

Kommentar
Om oss